Potser alguna vegada heu sentit parlar d'un fenomen anomenat "fanfic". "Fanfiction" (o fanfic) és un terme que fa referència a l’activitat de producció participativa que realitzen els seguidors de sèries televisives, pel·lícules o novel·les. Majoritàriament, l’activitat de "fanfiction" consisteix a escriure relats nous a partir dels personatges de sèries, pel·lícules, novel·les i, fins i tot, videojocs populars. A partir del model del "fanfic" s'ha creat un altre gènere, el "songfic", que desenvolupa algunes escenes d’una història o una història breu a partir de la lletra d’una cançó.

Aquesta serà la vostra tasca: fer un songfic. A partir de la lletra d'algunes de les cançons que trobareu a continuació, haureu d'escriure un text narratiu breu, que haureu de llegir davant dels vostres companys. El text pot basar-se en la història que explica la cançó, si aquesta té una lletra bàsicament narrativa, o pot estar inspirada en ella, si la cançó té una lletra més aviat poètica.

PROCÉS DE L'ACTIVITAT


  • En grups de 3 persones.
  • El text ha de tenir entre 600 i 800 paraules.
  • El text es presentarà escrit amb Word, amb el format: Arial, 12. Marges: superior 2,5; Inferior 2,5; dret 2,5; esquerre 3. Interliniat 1,15.
  • Després de triar una de les cançons proposades, d'escoltar-la atentament i de llegir la lletra, haureu de construir un text narratiu breu, que s'inspiri en la cançó o bé que desenvolupi la història que aquesta explica. Caldrà que tingueu en compte els principals elements narratius: el tema, els personatges, l'espai i el temps i l'estructura (que en tractar-se d'un relat curt, serà linial)

Avaluació
Que tinguem sort - Dani Flaco


Paraules d'amor -Joan Manuel Serrat


Els Pets - Pau


Whiskyn's - Lluny


L'Empordà - Sopa de cabra


Sau - Boig per tu


Lax'n Busto _ Llença't


Si véns - Ja t'ho diré


Sopa de cabra - Camins


Whiskyn's _ Cada cop que te'n vas


Gossos - Tot és fosc


Viu-la - Filippo Landini


Els Pets - La vida és bonica (però complicada)


Sopa de cabra - Si et quedes amb mi